در سالیان گذشته و با گسترش استفاده مردم از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، فعالیت‌های اقتصادی و کسب درآمد اینترنتی نیز افزایش پیدا کرده است. با آشنایی مردم و فراگیری هر چه بیشتر آن‌ها در زمینه‌های کسب درآمد اینترنتی، بسیاری از آن‌ها علاقه‌مند به ورود به بازار‌های مالی مانند بورس و فارکس شده‌اند.

بورس و فارکس دو بستر مالی بزرگ هستند که مردم برای فعالیت در آن‌ها بیشترین علاقه را از خود نشان داده‌اند. فعالیت در بورس ایران و فارکس، هر دو نیازمند کسب مهارت‌های تحلیلی نمودار، و فرا گرفتن آموزش‌های روانشناسی معاملاتی برای ورود به معامله می‌باشد.

با اینکه فارکس و بورس ایران شباهت‌هایی با هم دارند، اما تفاوت‌های زیادی نیز از نظر ساختار و نوع فعالیت یکدیگر دارند. بازار فارکس یک بازار بین‌المللی است و حجم نقدینگی بسیار زیادی نسبت به بورس ایران دارد. همچنین به خاطر اینکه درآمد فارکس به صورت دلار می‌باشد، جذابیت بیشتری برای معامله‌گران دارد.

در هر صورت فرقی نمی‌کند که شما علاقه‌مند به فعالیت در بورس ایران باشید یا فارکس. اگر بخواهید در هر کدام از این دو بستر مالی فعالیت کنید، شما نیاز‌ به ثبت نام در یک کارگزاری دارید. این کارگزاری‌ها به عنوان واسطه میان شما و بازار، دستورات معاملاتی شما را انجام می‌دهند. زمانی که شما دستور خرید یا فروش را صادر می‌کنید، کارگزاری از طریق سرور‌های خود آن دستور را به بازار منتقل می‌کند و شما وارد معامله می‌شوید.

حال سؤالی که ممکن است پیش آید این است که کدام کارگزاری برای فعالیت ایرانیان مناسب‌تر است. آیا باید یک کارگزاری فارکس ایرانی را انتخاب کنیم، یا یک کارگزاری خارجی؟ در این مطلب قصد داریم شما را با کارگزار‌های فارکس بیشتر آشنا کنیم، و ببینیم کدام کارگزاری را باید برای فعالیت و شروع معاملات خود انتخاب کنیم. برای این که پاسخ سؤالات خود را دریابید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.


کارگزاری فارکس ایرانی یا خارجی؟



اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ما هیچ کارگزاری فارکس ایرانی نداریم! ممکن است در برخی از سایت‌ها و هنگام جستجو با این عنوان‌ها مانند “کارگزاری فارکس ایرانی” روبرو شوید. همچنین برخی کارگزاری‌ها خود را ایرانی معرفی کرده و مدعی هستند که در ایران دفتر دارند.

هیچکدام از کارگزاری‌های فارکس معتبر در ایران نمایندگی یا دفتر ندارند. به دلیل محدودیت‌ها و تحریم‌های بین‌المللی، و همچنین عضو نبودن ایران در سازمان تجارت جهانی، هیچکدام از کارگزاری‌های فارکس معتبر جهانی در ایران نمایندگی ندارند. دفتر تمامی بروکر‌ها در خارج از کشور واقع شده است.

اگر تعجب کردید، شاید این موضوع برای شما جالب باشد که بسیاری از این کارگزاری‌های فارکس در کشور‌های بزرگ مانند آمریکا و کانادا نیز اجازه فعالیت ندارند! در واقع به دلیل قوانین سختگیرانه کشور‌ها در زمینه فارکس، اکثر کارگزاران ترجیح می‌دهند تا شرکت خود را در کشور‌هایی که قوانین راحت‌تری دارند ثبت کنند، و سپس به کاربران سراسر دنیا خدمات خود را ارائه دهند.

اما شاید از خود بپرسید چگونه می‌توان به یک بروکر که در آن سوی دنیا قرار دارد اعتماد کرد، و سرمایه خود را در آن سرمایه‌گذاری کنیم؟! نکاتی در انتخاب یک کارگزاری فارکس معتبر وجود دارد که با رعایت کردن آن‌ها می‌توانید ریسک خود را به حداقل برسانید.

در دنیای سرمایه‌گذاری و فارکس قوانین و استاندارد‌هایی برای انتخاب یک کلرگزار فارکس معتبر وجود دارد. شما باید قبل از انتخاب و ثبت نام در بروکر مورد نظر خود، نسبت به بررسی آن اقدامات لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید که محل سرمایه‌گذاری و فعالیت شما امن است.

همچنین می‌توانید از مراجع مختلف و گوناگونی که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک بگیرید. از جمله این منابع می‌توانیم به وب سایت www.forexbrokers.com اشاره کنیم. همچنین از طریق صفحه ثبت نام کارگزاری فارکس می‌توانید تمامی کارگزاری‌های معتبر فارکس که به ایرانیان خدمات ارائه می‌کنند را مشاهده و بررسی نمایید.

در ادامه به نکاتی که از طریق آن‌ها می‌توان یک کارگزار فارکس معتبر را شناسایی کنید اشاره خواهیم کرد.


رگولاتوری کارگزاری فارکس


یکی از اصلی‌ترین فاکتور‌هایی که قبل از انتخاب یک کارگزاری فارکس باید آن را بررسی کنید، رگولاتوری آن می‌باشد. ، رگوله یا رگولاتوری، به مجموعه مجوز‌ها و قوانینی گفته می‌شود که از طرف سازمان‌های نظارتی خاص، که وظیفه کنترل و نظارت بر کارگزاری را دارند، به کارگزار فارکس ارائه می‌شود.

در واقع وقتی یک کارگزاری رگوله معتبر داشته باشد، یعنی اینکه از طرف یک سازمان و نهاد معتبر تنظیم شده و فعالیت‌های آن تحت نظارت آن‌ها می‌باشد. این نظارت‌ها مانع هرگونه کلاهبرداری و تقلب کارگزار فارکس می‌شود. هم چنین در صورت تخلف از سوی کارگزار فارکس، آن‌ها را ملزم به پرداخت خسارت به مشتریان خود می‌کنند.

کارگزاری فارکس ممکن است از طرف چندین سازمان تنظیم شده باشد. این تعداد هرچه بیشتر باشند، اعتبار و و امنیت آن کارگزاری فارکس بیشتر است.

هر کارگزاری فارکس برای فعالیت در یک کشور نیاز است رگوله خاصی را اخذ کند. متأسفانه ایرانیان اجازه فعالیت در بروکر‌هایی که از طرف نهاد‌های نظارتی معتبر جهانی و اروپایی تنظیم شده‌اند را ندارند. کارگزاری‌هایی که به ایرانیان خدمات می‌دهند معمولاً یک شعبه کوچکتر از کارگزاری اصلی می‌باشد.

در واقع فعالیت در کارگزاری فارکس که شعبه اصلی آن از اعتبار کافی برخوردار است، کم ریسک‌تر از سرمایه‌گذاری در کارگزاری است که هیچ شعبه مادر معتبری در دنیا نداشته باشد!

یک کارگزاری فارکس که مجوز‌های معتبر جهانی را دارد و بیش از بیست سال در زمینه فارکس فعالیت می‌کند، کارگزاری فارکس آلپاری می‌باشد.


سابقه فعالیت بروکر


یکی دیگر از مواردی که می‌توانید از طریق آن معتبر بودن یک کارگزاری فارکس را بررسی کنید، سابقه فعالیت و حضور آن در مارکت می‌باشد. برخی از کارگزاری‌ها مانند کارگزاری فارکس آمارکتس، بیش از ۱۵ سال است که به مشتریان خود خدمات ارائه می‌دهد. قطعاً اگر یک کارگزاری از اعتبار خوبی برخوردار نباشد، نمی‌تواند این همه مدت در بازار دوام بیاورد!

اکثر کارگزاری‌های فارکس متقلب و نامعتبر، پس از یک یا دو سال از حضورشان در بازار، اعتبار خود را از دست می‌دهند. برای اینکه ریسک سرمایه‌گذاری خود را پایین بیاورید، پیشنهاد می‌کنیم از کارگزاری‌هایی مانند کارگزاری آلپاری و آمارکتس که سابقه فعالیت طولانی دارند، استفاده کنید.